ข้อดีของการเลี้ยงสุนัข

รู้สึกปลอดภัยราวกับมีคนเฝ้าบ้าน
ข้อดีของการเลี้ยงสุนัข สุนัขถือเป็นสัตว์เลี้ยงที่อยู่คู่กับคนไทยมาช้านาน เพราะคนไทยในอดีตส่วนใหญ่จะเลี้ยงสุนัขไว้เป็นสุนัขเฝ้าบ้านแม้ว่าวัฒนธรรมในปัจจุบันจะไม่เน้นเฝ้าบ้าน แต่ด้วยสัญชาตญาณของสุนัขที่ขี้ระแวงและรักบ้านของมันมาก. หากมีคนแปลกหน้าบุกเข้ามาในบ้านของเขาสุนัขจะปกป้องไม่ให้เข้ามาได้ หากเจ้าของไม่อนุญาต

ทำความสะอาดง่าย
อย่างที่ทราบกันดีว่าการเลี้ยงสุนัขนั้นต้องทำความสะอาดบริเวณนั้นให้สะอาดอยู่เสมอ มิฉะนั้นจะมีกลิ่นเหม็นเกิดขึ้นในบริเวณที่เลี้ยง โดยเฉพาะการเลี้ยงสุนัขในบ้านเนื่องจากการระบายอากาศไม่ดีมาก ซึ่งในการทำความสะอาดจะต้องทำทั้งตัวสุนัขและบริเวณนั้น จะต้องใช้เวลามากในการทำความสะอาด และไม่สามารถหลีกเลี่ยงได้เช่นกัน

แต่การเลี้ยงสุนัขไว้นอกบ้านเจ้าของจะสะดวกสบายในการทำความสะอาดมากกว่า เพราะสามารถทำความสะอาดได้ง่ายด้วยการฉีดน้ำทำความสะอาดบริเวณนั้นทันที ไม่ต้องเช็ดหรือถูพื้นเหมือนหมาในบ้าน และเมื่อสุนัขอายุมากขึ้นเขาจะมีความอดทนและรู้วิธีขับถ่ายที่ถูกต้องตามเวลาที่เจ้าของฝึกไว้

ซึ่งสุนัขจะขับถ่ายและฝังด้วยตัวเองในบริเวณที่เตรียมไว้สำหรับการขับถ่าย. บางครั้งเจ้าของไม่จำเป็นต้องทำความสะอาดบริเวณชักโครกทุกวัน แต่สามารถทำความสะอาดวันเว้นวันหรือสัปดาห์ละครั้ง. เป็นการดีสำหรับเจ้าของที่ไม่ต้องเสียเวลาทำความสะอาดบ่อยขนาดนั้น

ข้อดีของการเลี้ยงสุนัข

Feels safe as if someone was guarding the house
Dogs have long been considered pets with Thai people. Because most Thai people in the past will keep dogs as watch dogs, although the current culture is not focused on watching the house. But the instinct of the dog is very skeptical and loves its home. If a stranger invades his home, the dog can protect it from entering. If the owner does not permit it.

Easy to clean
As you know, having dogs always keep the area clean. Otherwise, there will be a bad smell in the rearing area. Especially the dog in the house due to the ventilation is not very good. In which cleaning will have to be done on both the dog and the area. It will take a lot of time to clean. And it cannot be avoided either.

But keeping the dog outside, the owner is more comfortable to clean. Because it can be easily cleaned by spraying water to clean the area immediately Do not wipe or mop the floor like a dog in the house. And as the dog gets older, he will be more patient and know how to excrete properly at the time the owner trains.

The dog will excrete and implant on its own in a prepared area for bowel movements. Sometimes the owner does not need to clean the toilet area every day. But it can be cleaned every other day or once a week. It’s good for owners who don’t have to spend that much time cleaning that often.

ขอบคุณผู้สนับสนุนหลัก >>>เว็บหวย<<<

ติดตามข่าวสารเพิ่มเติมได้ >>>ที่นี่<<<