สุนัขพันธุ์ลาบราดอร์ รีทรีฟเวอร์

ลักษณะภายนอก

สุนัขพันธุ์ลาบราดอร์ รีทรีฟเวอร์ นั้นมีร่างกายที่แข็งแรงและหนักและมีรูปทรงสี่เหลี่ยม ทำให้เป็นสุนัขที่ทำงานได้หนึ่งในคุณสมบัติที่โดดเด่นของสุนัขสายพันธุ์นี้คือมีกรามแข็งแรง นอกจากนี้ยังเป็นสุนัขที่มีขาและไหล่แข็งแรง ทำให้มันวิ่งเร็วเมื่อสุนัขโตเป็นผู้ใหญ่มันมีความสูงประมาณ 21-24 นิ้วและหนักประมาณ 50-80 ปอนด์ ขนของมันมีลักษณะตรงหนาแน่นและสั้นขนชั้นนอกค่อนข้างหยาบ ในขณะที่ขนชั้นในหนาและอ่อนนุ่มทำให้ขนของพวกเขากันน้ำสำหรับสีของลาบราดอร์รีทรีฟเวอร์มีสีดำช็อคโกแลตและสีเหลือง แต่สีที่นิยมมากที่สุดคือสีดำและสีที่นิยมที่สุดคือช็อคโกแลต . สำหรับสุนัขที่มีขนสีดำและสีเหลืองที่เป็นสีน้ำตาลสุนัขที่มีขนสีช็อกโกแลตจะมีสีน้ำตาลหรือสีน้ำตาลแดง

ลักษณะนิสัย

Retriever ลาบราดอร์มีสัญชาตญาณนักล่าที่ชัดเจนและชอบที่จะเดิน นอกจากนี้มันยังเป็นสุนัขที่กระตือรือร้น แต่มีความสุภาพและเชื่อฟังหากฝึกอย่างเหมาะสมกิจกรรมที่โปรดปรานสำหรับสุนัขสายพันธุ์นี้คือการว่ายน้ำและการขว้างสิ่งของต่าง ๆ เพื่อให้สุนัขกลับมา สุนัขพันธุ์นี้มีความกระตือรือร้นในการเรียนรู้ สามารถปรับให้เข้ากับสัตว์อื่น ๆ เด็กและคนที่เพิ่งพบกันได้อย่างง่ายดาย ด้วยเหตุนี้จึงเป็นสายพันธุ์สุนัขตัวเลือกอันดับแรก สำหรับครอบครัวและเป็นนักบำบัดที่ดีที่สุด แต่มันอาจไม่ทำหน้าที่เป็นสุนัขเฝ้าดูได้เป็นอย่างดี

ประวัติความเป็นมา

Labrador Retriever ที่ทันสมัยมีต้นกำเนิดในสุนัขจาก Newfoundland และ Labrador ซึ่งเป็นสถานะของแคนาดาบนชายฝั่งมหาสมุทรแอตแลนติกด้วยเหตุนี้ลาบราดอร์เดอะรีทรีฟเวอร์จึงมีบางสิ่งเกี่ยวกับสุนัขสมัยใหม่ของแคนาดา แม้ว่า Newfoundland ได้ลดลงในช่วงระยะเวลาของการเก็บภาษีสุนัขในแคนาดา แต่มันก็กลายเป็นสัตว์เลี้ยงของนักเดินทางชาวอังกฤษในช่วงศตวรรษที่ 18 และ 19 2446 โดยสุนัขอังกฤษคลับให้นิวฟันด์แลนด์ลาบราดอร์รีทรีฟเวอร์ชื่อ ด้วยการพัฒนาสายพันธุ์โดยเฉพาะความสามารถในการจับเหยื่อกลับคืนสู่พรานป่าโดยไม่ทำร้ายเหยื่อผู้ซื่อสัตย์ต่อมนุษย์และมารยาทที่ดี ในปี 1907 ลาบราดอร์รีทรีฟเวอร์ได้รับการยอมรับจาก American Kennel Club และความนิยมของสุนัขก็เพิ่มขึ้นเรื่อย ๆ

สุนัขพันธุ์ลาบราดอร์ รีทรีฟเวอร์

สุนัขพันธุ์ลาบราดอร์ รีทรีฟเวอร์

Appearance

Labrador Retriever dogs have a strong and heavy body and have a square shape. Making it a viable dog. One of the distinctive features of this breed is a strong molar. In addition, it is a dog with strong legs and shoulders. Makes it run fast when an adult dog is 21-24 inches tall and weighs around 50-80 pounds. Their fur is straight, dense and short. The outer coat is quite rough. While the coat’s coat is thick and soft, making their coat waterproof. The color of the Labrador Retriever is black, chocolate, and yellow. But the most popular color is black and the most popular color is chocolate. For dogs with black and yellow fur that is brown, dogs with chocolate hair will have a brown or reddish brown color.

Characteristics

The Labrador Retriever has a clear predatory instinct and likes to walk. In addition, it is also an enthusiastic dog. But are courteous and obedient if trained properly. Favorite activities for this breed of dog are swimming and throwing things to get the dog back. This breed of dog is enthusiastic in learning. Can easily adapt to other animals, children and people who just met For this reason, it is the first choice dog breed. For the family and the best therapist But it may not act as a watch dog very well.

History

The modern Labrador Retriever has its origins in dogs from Newfoundland and Labrador, Canada’s state on the Atlantic coast. For this reason, the Labrador The Retriever has something about modern Canadian dogs. Although Newfoundland Has decreased during the period of dog taxation in Canada But it became the pet of British travelers during the 18th and 19th centuries. By 1903, the British Dog Club gave the Newfoundland a Labrador Retriever the name With the development of the species, especially the ability to catch prey back to the rangers without harming prey, honest humans and good manners. In 1907, the Labrador Retriever was recognized by the American Kennel Club and The popularity of dogs is increasing.

ขอบคุณรูปจาก Google

ติดตามข่าวสารเพิ่มเติมได้ ที่นี่

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *